Selecteer een pagina

Rivendel, HövelWanneer: vrijdag 29 sep t/m 1 oktober 2017
Waar: Rivendel, Hövel 13, 47559 Kranenburg (Dld)
Begeleiders: Harriette Laurijsen en Guus Went
Kosten: € 220,00 voor verblijf (2-persoonskamer) en begeleiding
Aanmelding: e-mail naar yogayet@gmail.com. Daarna neem ik contact met je op

Het Yoga & Vipassana meditatie weekend is de ideale gelegenheid om ‘in het lichaam te kruipen’ en naar binnen te keren. Fysieke yoga-oefeningen bevorderen het lichaamsbewustzijn en bereiden het lichaam en de mind voor op de meditatie oefeningen. De meditatievorm die gegeven wordt is Vipassana-meditatie. Door het ontwikkelen van een intense aandacht op lichaam, gedachten en emoties, krijg je zicht op gewoonteprocessen die normaliter niet zo duidelijk zijn. Dit biedt de mogelijkheid om dingen anders te doen.

Tijdens dit weekend gaan we intensief aan het werk. Yogasessies van een uur worden afgewisseld met zit- en loopmeditaties van 45 minuten.
Op vrijdag maken we kennis met elkaar, eten we een lichte maaltijd, krijg je instructies voor de komende dagen en doen we ook al een yoga- en meditatiesessie. Vanaf vrijdagavond vindt het programma plaats in onafgebroken stilte. Het aantal maaltijden is beperkt tot twee. Zondagmiddag is ruimschoots de gelegenheid om het ervarene te bespreken en je voor de bereiden voor terugkeer naar het dagelijkse leven.

Begeleiding

De meditatie wordt begeleid door Guus Went, in de traditie van de boeddhistische monniken Mahasi Sayadaw en U Pandita (Birma) en van zijn leraren Bhante Bodhidhamma en U Vivekananda. Zie voor meer info zijn website www.achtzaamheid.nl
De yoga wordt gegeven door Harriette Laurijsen. Zij is opgeleid door Ron van der Post in de traditie van Brahmrishi Vishvatma Bawra en door Yogi Ram in de traditie van Swami Sivananda.

Programma

Na aankomst vrijdagmiddag vanaf 16.30 uur kun je je rustig installeren in je tweepersoonskamer en rondkijken in de schitterende omgeving. We beginnen om 17.00 uur. Om 18.00 uur is er een eenvoudige maaltijd van soep en brood. Om 19.00 uur krijg je de begininstructies, die worden gevolgd door een yoga-sessie en zitmeditatie. Om 21.00 uur drinken we samen thee en om 21.30 uur gaat ieder individueel de nacht en de stilte in.

’s Ochtends starten we het programma om 5.30 uur met een yoga sessie. Vervolgens worden yogasessies afgewisseld met zit- en loopmeditaties. Er zijn twee vegetarische maaltijden per dag: ontbijt om 8.00 uur en een warme maaltijd om 13.00 uur. Rond 18.00 uur is er bouillon of thee met een eenvoudige snack. ’s Avonds is een uiteenzetting over de yoga.

Op de laatste dag, zondag, kun je in de loop van de ochtend verslag uitbrengen van je ervaringen van de meditatie-oefeningen. Om 12.30 uur verbreken we de stilte en om 13.00 uur is er dan de warme maaltijd. Na de maaltijd heb je een uur om individueel of met iemand anders door te brengen en in te pakken. Het weekend wordt afgesloten met een groepsbijeenkomst, waarna we om 16.00 uur huiswaarts gaan.

Uitgebreid programma en bereikbaarheid»

 

 

 

Bewaren

Bewaren